Om meg

Profilbilde1

Mitt navn er Thor Arne Angelsen. Jeg jobber til daglig som universitetslektor ved Universitetet i Nordland, hvor jeg underviser i juridiske fag.

Jeg er en konservativ sosialdemokrat med sosialistiske tendenser, som tror på fellesskapet som middel for å oppnå individets mål. …men ikke alltid. Prinssipper er gode å ha for å styre gjennom livet, men av og til må man også tørre å gjøre konkrete vurderinger. Jeg har blitt valgt som representant for Bodø Ap i Bodø bystyre, og håper å få testet noen av prinsippene mot virkeligheten fra høsten 2015.

Du må gjerne kommentere mine blogginnlegg, særlig hvis du er uenig med meg, men jeg sletter alt som jeg oppfatter som usaklig drittslenging, rasisme eller generelt usaklig etter eget forgodtbefinnende. Jeg vil også – av praktiske hensyn – forbeholde meg retten til å ikke svare på alle motargumenter.

…og for ordens skyld; alt som publiseres her er mine meninger, og mine alene. Verken min arbeidsgiver, mine venner eller min familie kan eller skal forsvare dem.Profilbilde OppNed

Enjoy 🙂

Reklamer

6 kommentarer på “Om meg

 1. Gratulerer med ny blogg, Thor Arne! En liten kommentar: Du skriver at informasjonsvirksomhet ikke er pålagt i kommunene, men det kan da ikke stemme?

  Det heter i kommunelovens § 4:
  «Kommuner og fylkeskommuner skal drive aktiv informasjon om sin virksomhet. Forholdene skal legges best mulig til rette for offentlig innsyn i den kommunale og fylkeskommunale forvaltning «.

  Ikke overraskende mener jeg dette er et svært viktig arbeid , som bør ha høy prioritet i all offentlig forvaltning.

  • Trond-Erlend; Jeg ser at jeg er upresis i formuleringen om at «informasjonsvirksomhet er ikke lovpålagt». Det er den selvsagt.

   I forarbeidene til kommuneloven har lovgiver allikevel gitt følgende utfyllende beskrivelse; «Hva informasjonen skal bestå i, hvor omfattende den skal være og hvordan den skal skje, avgjør kommunene/fylkeskommunene selv – ut fra de lokale behov og tilgjengelige ressurser. Det vil imidlertid være i strid med loven om kommunene/fylkeskommunene helt unnlater å informere eller begrenser informasjonsvirksomheten i ekstrem grad.»

   Du har altså rett i at informasjonsvirksomhet er lovpålagt, men om du leser videre sier jeg bare at vi ikke trenger et eget informasjonskontor med tre årsverk, siden denne virksomheten kan ivaretas av andre ansatte. I praksis er det jo også veldig mye det som skjer i dag, mens informasjonsrådgiverne jobber i kullissene med å få formet og spisset budskapet sånn at det blir best mulig for kommunen i en ellers opphetet og forenklet mediehverdag.

   Når det er sagt så har jeg ingenting imot at kommunen driver informasjonsarbeid – både internt og eksternt. Det ville være grusomt om det offentlige Norge skulle slutte å informere om sin virksomhet. Det jeg derimot påpeker er det lett absurde i at det brukes 3,5 millioner kroner på høyt lønnede ex-journalister, når vi samtidig skal kutte 440.000 kroner fra PPT-tjenesten, 214.000 kroner fra 4H-gården og en halv million på å legge ned Landegode skole. Den argumentasjonen henger liksom ikke sammen for meg.

 2. Det er med interesse jeg leser om ytringsfriheten og særlig da i offentlige etater. Det er mulig jeg ikke følger med på alt men ditt innlegg i Avisa Nordland var et positivt friskt vind pust. Håper det fortsetter.
  Jeg er av den mening at offentlig ansatt, uansett hvor de er, kan komme med uttalelser som setter søkelyset på feilvurderinger av f.eks. kommunen, regel eller lovbrudd. Det er til kommunens innbyggeres beste.
  mvh
  Åge Thorsen. aget@online.no

  • Hei!
   Takk for hyggelig tilbakemelding. Det er viktig å følge med på hva kommunen gjør på alle områder. Vi kan ikke forvente en perfekt kommune på alle områder, men hvis vi alle engasjerer oss litt, er det absolutt rom for forbedringer.

  • Takk skal du ha. Har etter publiseringen fått flere tilbakemeldinger fra folk som ikke visste at skolebyggingen stod i stampe – og hvorfor. Derfor er det viktig å holde trykket oppe. Vi får håpe at det gir resultater.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s